FÖR STUDENTER

Event innan och under mässdagen 

Nedan presenteras event som hålls innan och under mässdagen samt anmälan för dessa.
M-YRAN erbjuder så mycket mer än bara en mässdag!

 

Eventen är endast för personer på Maskinteknologsektionens inriktningar M, DPU, EMM och fristående masterprogram samt studenter på Lingsektionen. Efter att du har har anmält dig till något av våra event så skickar vi ut ett bekräftelsemail när evenemanget börjar närma sig.

För att anmäla dig till eventen så måste du som studerar inom maskinteknologsektionen vara medlem på sektionen. Detta gäller inte för Lingstudenter.
Du blir medlem genom att logga in via Maskinteknologsektionens sida.

Har du fått förhinder men redan anmält dig?
Avanmälan från eventen görs här

Individens ansvar i ett vinnande lag 11/11

Inspirationsföreläsning

Mike Helber

Datum: 11 november 12:05-13:00
Sal: A2
Sista anmälningsdag: 7 november
Sista dag för avanmälan: 9 november 12:00

Med mer än 25 års erfarenhet inom elitidrott kommer Mike Helber att beskriva bland annat varför idrottare utvecklas snabbare än medarbetare i företag och organisationer. Alla kan lära sig dessa tekniker men frågan är ”vill man verkligen utvecklas?”

Tillsammans med M-YRAN kommer lunchföreläsningen ”Individens ansvar i ett vinnande lag” fokusera på enkla detaljer som blir avgörande när man skall utveckla sin personal och därmed verksamheten.  Föreläsningen innehåller exempel från känd forskning som formativ bedömning samt Mikes egna idrottsliga erfarenheter. Självklart bjuder M-YRAN på god lunch!

Anmälan är stängd.

 

Excelutbildning med Gozinto 11/11

Kvällsevent

Datum: 11/11 kl. 17:15-20:00
Plats: Surtsey, A-huset
Sista dag för avanmälan: 9/11 kl 12:00

Ta vara på möjligheten att bli bättre på Excel tillsammans med M-YRAN och lär samtidigt känna Gozinto studentkonsulter! Excel är ett otroligt användbart verktyg som du utan tvekan kommer komma i kontakt med under studierna och arbetslivet, men även kommer ha nytta av privat. Utbildningen passar såväl nybörjare som erfarna och innehåller allt från grunderna till de mest centrala knepen. Gozinto bjuder på lättare middag!

Eventet är fullt och anmälan har därför stängt.

 

Förhandlingsteknik med Snacka Snyggt 13/11

Inspirationsföreläsning

Datum: 13 november 12:05-13:00
Sal: A2
Sista anmälningsdag: 8 november
Sista dag för avanmälan: 11 november 12:00

Att vara en skicklig förhandlare har aldrig varit lika viktigt som nu. Affärsklimatet har gått från hierarkiska beslutsprocesser till platta organisationer, och makten har förflyttats från din företagstitel till din förhandlingsteknik. 

Under denna lunchföreläsning lär retorikkonsult Anna Ekblom dig vilka psykologiska mekanismer som påverkar under en förhandling och ger dig verktygen du behöver så du får det som du vill – inte för att du är ”tuffast” utan för att du är smartast. Självklart bjuder M-YRAN på god lunch!

Eventet är fullt och anmälan har därför stängt

Ölprovning med alumner 13/11

Kvällsevent

Datum: 13 november 18:30-22:00
Plats: KK
Antal platser: 30
Sista anmälningsdag: 8 november
Sista dag för avanmälan: 11 november kl 12:00

Varför ändra på ett vinnande koncept? Vi kan därför stolt presentera för andra året i rad Ölprovning med M-YRAN och Alumnu! Kom till KK för en trevlig kväll där du får chansen att hänga med studenter och träffa alumner från m-sektionen för att få inspiration och massa tips inför studier och arbetslivet! 

Hur ser livet ut efter tiden på universitetet? Vad är det egentligen för skillnad mellan olika ölsorter? 

Hur ska man tänka när man söker sitt första jobb? Allt det här och lite till får du svar på under vår pubkväll med ölprovning! Under kvällen kommer vi bjuda på mat och dryck och avsluta med en ölprovning med utvalda ölsorter. Briljera nästa gång du dricker öl med kompisarna med dina nyfunna kunskaper, och vem vet, du kanske upptäcker en ny favoritöl?

Eventet är fullt och därmed har anmälan stängt

Autonoma fordon med Toyota 14/11

Lunchföreläsning

Datum: 14/11 kl. 12:05-13:00
Plats: A1
Sista anmälningsdag: 9/11
Sista dag för avanmälan: 12/11 kl 12:00

M-YRAN bjuder in till lunchföreläsning tillsammans med samarbetspartnern Toyota! Kom och lyssna på när Fredrik Moborg, Utvecklingschef för förarlösa fordon inom Toyota Material Handling berättar om hur Toyota arbetar med autonoma fordon och automatiserade lager. Ni får även lyssna på när Calinne Mattsson, som studerade Design och Produktutveckling med masterinriktning Teknisk Design och tog examen i juni 2019, berättar om hur hon fick jobb på Toyota. Lämna matlådan hemma, Toyota bjuder på god mat och dryck! 

Anmälan är stängd

Frukostevent: “Motgångar och mind-set” på Scandic 15/11

Frukostevent

Pamela von Sablja

Datum: 15 november 08:00-10:00
Plats: Scandic Ryd
Antal platser: 30
Sista anmälningsdag: 10 november
Sista dag för avanmälan: 13 november 12:00

Hur bör man förhålla sig till motgångar? Vilket mind-set bör man ha för att bäst klara en tentaperiod eller kanske tentan i sig? Låt dig inspireras tillsammans med Pamela och M-YRAN med att finna nya eller återuppliva gamla motivationer! Detta frukostevent är en inspirationsboost och ett lyckopiller utan biverkningar. Förmågan att kontrollera din inre värld kommer att uppfylla dig med en känsla av frihet och frigöra energi som kan omsättas till handlingskraft både i livet, i skolan och på framtida jobbet.

Pamela har mer än 20 års erfarenhet av beteendevetenskap ledarskap och personlig utveckling. Idag bidrar Pamela till att utveckla människors självledarskap. Detta för att ge verktyg att hantera oväntade händelser och vardagliga problem. M-YRAN bjuder på hotellfrukost!

Anmälan är nu stängd.

Lunchföreläsning med SAAB 18/11

Lunchföreläsning

Datum: 18/11 kl. 12:05-13:00
Plats: A2
Sista anmälningsdag: 13/11
Sista dag för avanmälan: 16/11 kl 12:00

På försvars- och säkerhetsföretaget Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen i syfte att göra världen till en säkrare plats. Tillsammans hittar vi innovativa lösningar på komplexa problem.

Denna föreläsning ger er en unik inblick i hur det är att arbeta på Saab. Ni kommer få höra Lisa Åbom berätta om rollen som Chief Technology Officer inom affärsområdet Aeronautics och att arbeta med ledarskap i typiskt manliga miljöer. Lämna matlådan hemma, SAAB bjuder på mat och dryck!

Anmälan är nu stängd

Casekväll med Toyota och M-case 18/11

Kvällsevent

Datum: 18/11
Tid: 17:15-20:00
Plats: Campus Valla (S41)
Antal platser: 25
Sista anmälningsdag: 13/11
Sista dag för avanmälan: 16/11 kl 12:00

M-YRAN presenterar tillsammans med M-Case och Toyota en casekväll! Toyota kommer bjuda på ett spännande case taget direkt från deras vardag. Caset kommer vara ett konstruktionscase, ni kommer alltså att få bygga, pussla och optimera tillsammans i grupper. Vinnaren får ett fint pris! Nytt för i år är att du kan anmäla dig tillsammans med en kompis för att ni ska hamna i samma grupp. Caset kräver inga förkunskaper och passar alla årskurser. 

Kom och klura tillsammans med M-YRAN och M-Case. Toyota bjuder på god mat och dryck!

Eventet är full och anmälan är därför stängd

Vägen till ingenjörsjobbet 19/11

Lunchföreläsning

Datum: 19/11 kl. 12:05-13:00
Plats: A2
Sista anmälningsdag: 14/11
Sista dag för avanmälan: 17/11 kl 12:00

Att söka jobb är att marknadsföra sig själv och därför måste du sälja in dina kunskaper och erfarenheter på rätt sätt för att sticka ut ur mängden.
Hur skriver du ett professionellt och attraktivt CV och personligt brev? Och hur kan du förbereda dig på bästa sätt inför en anställningsintervju? Vad är bra att tänka på under själva intervjun?

En rekryterings-expert från Sveriges Ingenjörer kommer att ge dig konkreta tips, och råd, om vad du behöver tänka på. Allt, för att du ska kunna stärka ditt personliga varumärke för att hitta ditt extrajobb, sommarjobb, examensjobb eller första ingenjörsjobb.

Lämna matlådan hemma och vässa dina kunskaper tillsammans med M-YRAN, Sveriges Ingenjörer bjuder på god lunch. Varmt välkomna!

 

Anmälan är nu stängd

AW och spelkväll hos Etteplan med M-YRAN 19/11

Kvällsevent

Datum: 19/11 kl 17:30-20:00
Plats: Etteplans kontor, Teknikringen 8D i Mjärdevi
Antal platser: 30
Sista anmälningsdag: 14/11
Sista dag för avanmälan: 17/11 kl 12:00

Etteplan bjuder tillsammans med M-YRAN in till en spelkväll på Linköpingskontoret! Världen behöver bättre tekniska lösningar. Etteplan är övertygade om att det krävs ett öppet sinne för att lösa de stora utmaningar som världen står inför. Med dina idéer kan Etteplan utvecklas, förstå och skapa fler innovationer. Etteplan älskar teknik och människor, gör du också det? Då skulle du förmodligen gilla att arbeta som teknikkonsult på Etteplan!

Här finns många möjligheter för alla som brinner för att lära sig nytt och trivs med att utvecklas med kollegor. Ta tillfället, kom och bekanta dig med Etteplan tillsammans med M-YRAN på en spelkväll på Linköpingskontoret. Etteplan bjuder på middag och underhållande aktiviteter i en avslappnad och trevlig miljö!

 

Anmälan är nu stängd

Speeddating 21/11

Specialare

Datum: Mässdagen den 21 november, tid mellan 11:00-12:00
Sal: U1
Antal platser: 12
Sista anmälningsdag: 16 november
Sista dag för avanmälan: 19 november 12:00

Speeddejting ger dig möjligheten till ett kort samtal med företagen Toyota, Etteplan, SAAB och FiloProcess. Det ger dig en personlig kontakt med ett företag och chansen att bredda ditt kontaktnät med värdefulla kontakter!

Anmälan är stängd